Netwerken met een gouden randje

21 december 2016

Of je nu zelfstandig ondernemer bent, freelancer of zakenman in loondienst: netwerken is cruciaal. Bij Pay2day doen we dat graag. Natuurlijk omdat het zakelijk interessant is, maar ook omdat we anderen kunnen helpen.

Het basisidee van netwerken is elkaar verder helpen. Door ideeën, contacten of ervaringen te delen of door samen te sparren tijdens een borrel of brainstorm. Iets dat ik altijd graag doe. Want niet alleen houd ik er zelf interessante contacten aan over, ook kan ik met mijn ervaringen in de flexwerkbranche andere ondernemers, start-ups en bedrijven ondersteunen in hun groei. Daarnaast levert het netwerken dikwijls nieuwe klanten op. Een klassieke win-winsituatie dus, dat netwerken.

Netwerken nieuwe stijl
Maar bij Pay2day kijken we graag iets verder. Doen we dingen graag anders en vernieuwend. En waar we heus wel op netwerkevents en bij borrels van klanten aanwezig zijn, hebben wij besloten om in 2017 mee te doen aan de Business Challenge Almere. Ja, je leest het goed: als 030-ers gaan wij op bezoek bij onze 036-bovenburen, waar overigens ook een aantal van onze klanten gevestigd is. Tijdens deze Business Challenge rijden wij in drie dagen van Almere naar het Deense Aalborg en weer terug. En dat doen we samen met zo’n vijftig ondernemers uit heel Nederland in bijzondere, oude of heel snelle auto’s.

In het zonnetje
Natuurlijk is er in Denemarken een hele dag tijd om nieuwe contacten te leggen. Om informeel samen te kijken of je elkaars business kunt versterken en wat je voor elkaar kunt betekenen. Het klassieke netwerken dus. Maar extra bijzonder is dat ieder team vooraf zoveel mogelijk geld ophaalt bij sponsoren voor het goede doel, dat dit jaar Stichting Opkikker is. Deze organisatie zet zo’n tweeduizend keer per jaar gezinnen met een langdurig ziek kind in het zonnetje met een onvergetelijke Opkikkerdag. Het doel van deze challenge is dan ook niet om als eerste de finishlijn te behalen, of om alleen nieuwe klanten en contacten op te doen. Wél hoop ik zoveel mogelijk geld in te zamelen om namens Pay2day een geweldig bedrag te kunnen overhandigen aan dit goede doel.

Bijdragen aan de maatschappij

Waarom doen wij als organisatie mee aan dergelijke initiatieven, en waarom raad ik al mijn relaties aan iets soortgelijks te doen? Heel simpel. De combinatie van de bijzondere autorit, het goede doel en het gezelschap van ondernemers is niet alleen leuk, maar ook heel waardevol. Je hoort van dichtbij wat er speelt in de bedrijven van een select gezelschap. Anders dan tijdens een standaard borrel heb je meer tijd om te netwerken en ervaringen te delen op allerlei fronten. Maar bovenal vind ik het bijzonder dat je als ondernemer via deze weg een bijdrage levert aan de maatschappij.

Help je mee?
Dit jaar wordt de Business Challenge nog groter aangepakt. Een verdubbeling van het aantal deelnemers, een streefbedrag van € 100.000 voor Stichting Opkikker én lokale en landelijke media-aandacht. Met een ambassadeur als Jörgen Raymann moet dat zeker lukken. Ik schakel hiervoor niet alleen mijn zakelijke netwerk in, maar ook familie, vrienden, buren en collega’s. Want iedere euro helpt. Sponsoren krijgen bovendien een sticker op onze auto: hoe groter de bijdrage, hoe groter de sticker, en dus hoe groter de aandacht voor jouw bedrijf. Ook zullen wij via Facebook Live delen van de rit livestreamen en nemen we onze sponsoren zo mee op reis. Mag ik op jouw steun rekenen?

Blijf via deze Facebookpagina up-to-date over de Business Challenge. Wil je Pay2day sponsoren en middels een sticker op onze auto vertegenwoordigd zijn? Stuur mij dan nu een bericht of bel ons kantoor in Utrecht op +31(0)8 57 73 71 23. Zelf aan de slag? Lees ons hier blog over slim en effectief on- offline netwerken.

Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2Day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. "Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continue. "


Lees onze blog

Hoe goed kun jij hosselen?


24 jan 2017

Ben je freelancer, seizoenwerker, interimmer, ondernemer of zzp’er? Verwijder die functietitel dan maar snel van LinkedIn. Hosselen is het flexwerken anno 2017.    


Geen werklust? Daar is een app voor


10 jan 2017

Ben jij na de feestelijke decembermaand ook weer vol goede moed aan de slag gegaan? Ik geef je geen ongelijk. Een beetje structuur na die drukke weken kan geen kwaad. Helaas hou ik het euforische gevoel van een nieuw jaar nooit lang vast. Het voelt toch al gauw weer als een gewone (grijze) doordeweekse dag. Ter vergelijking: op 2 januari sprong ik enthousiast uit bed en werd ik overspoeld door concentratie. Vanochtend stapte ik bijna drie kwartier later uit bed dan gepland en heb ik het afgelopen uur al zo’n vijf keer totaal onnodig mijn telefoon gepakt. Nu ben ik vast niet de enige (althans, dat hoop ik) die kampt met wisselingen in mijn werklust. Ik heb gewoon niet altijd even veel zin, energie of inspiratie.


Netwerken met een gouden randje


21 dec 2016

Of je nu zelfstandig ondernemer bent, freelancer of zakenman in loondienst: netwerken is cruciaal. Bij Pay2day doen we dat graag. Natuurlijk omdat het zakelijk interessant is, maar ook omdat we anderen kunnen helpen. Het basisidee van netwerken is elkaar verder helpen. Door ideeën, contacten of ervaringen te delen of door samen te sparren tijdens een borrel of brainstorm. Iets dat ik altijd graag doe. Want niet alleen houd ik er zelf interessante contacten aan over, ook kan ik met mijn ervaringen in de flexwerkbranche andere ondernemers, start-ups en bedrijven ondersteunen in hun groei. Daarnaast levert het netwerken dikwijls nieuwe klanten op. Een klassieke win-winsituatie dus, dat netwerken.


Klaar voor de feestdagen?


15 dec 2016

De kerststol is gekocht, evenals de kalkoen voor het familiediner. Maar ben je zakelijk ook helemaal klaar voor de kerst? Met deze last-minute checklist zorg je ervoor dat je optimaal van de kerstdagen kunt genieten. Check #1: Staat er online content klaar voor de kerstdagen? Of je nu als bedrijf of zzp’er online actief bent op Facebook, Twitter en Instagram of via een eigen website content verspreidt: tijdens de kerstdagen kun je niet offline gaan. Maar dat wil je wel natuurlijk, lekker de voetjes omhoog en tijd besteden aan familie en vrienden. Zorg er dus voor dat je aan Kerstmis gerelateerde online content inplant, zodat je ook tijdens de feestdagen jouw klanten of mogelijke nieuwe opdrachtgevers inspireert. Zo ontstaat er geen gat in jouw contentkalender.


Pas op voor de vervelingsziekte


8 dec 2016

Vorige week was het weer zo'n dag. Een dag waarvan je op voorhand weet dat alles nét anders loopt dan je gepland had. Zo’n dag waarop eigenlijk gewoon alles mislukt. Je kunt je niet concentreren, je verveelt je en alle virtuele updates van je vrienden heb je al drie keer voorbij zien komen. Die dagen hebben we allemaal weleens. Maar sommigen van ons ervaren dit elke dag. En dat is geen pretje. Eigenlijk heb je dan last van een omgekeerde burn-out. Je neemt niet te veel hooi op je vork, maar juist veel te weinig. Diagnose? Een bore-out. Nu hoor ik je denken ‘maar je af en toe vervelen is toch niet zo erg?’ Dat dacht ik ook. Maar iemand met die pittige vervelingsziekte ervaart dezelfde symptomen als iemand met een burn-out. Denk aan slapeloosheid, irritaties, lusteloosheid en een laag zelfbeeld.


De zakelijke jaarwisseling begint nu


24 nov 2016

Happy New Year! Deze gelukwens lijkt wat vroeg. Maar het einde van het jaar komt in zicht, sneller dan je denkt. Hoe sluit je als zzp’er het jaar goed af en start je vol goede moed en nieuwe ideeën 2017? Wij geven 6 tips. 1. Breng je financiële administratie op orde Heb je al je facturen van de door jou geleverde diensten of producten in 2016 verstuurd? Zijn alle inkomende facturen geboekt in 2016? Heb je al naar de afschrijvingen van bijvoorbeeld jouw werklaptop gekeken? De jaarafsluiting van je balansen en winst- en verliesrekeningen doe je met de hulp van een boekhouder, die ook alle voordeelregels zoals de ondernemersaftrek en andere fiscale voordelen kent.


Menu